UUSIMMAT

Louhintabuumi rauhoittunut: Gigabyte varoitti sijoittajia näytönohjaimien alenevasta kysynnästä

03.07.2018 12:15 | Muropaketin toimitus

Gigabyte varoitti sijoittajille pitämässään tiedonannossa näytönohjamien kysynnän laskeneen noin 20 prosenttia. Tämä on pakottanut Gigabyten myös laskemaan myyntihintoja keskimäärin 10 prosentilla.

Suurin tekijä kysynnän putoamisessa on Digitimesin mukaan kyrptomarkkinoiden huhtikuussa saavuttama lakipiste. Suosittujen kryptovaluuttojen arvot ovat saavuttaneet pisteen, jonka myötä näytönohjaimien haaliminen louhintakäyttöön ei ole enää taloudellisesti järkevää. Myös kustomoitujen louhintapiirien kysyntä on pysähtynyt, kun kryptovaluuttamarkkinoilta on kadonnut pienet ja keskisuuret yritykset, eivätkä suuret louhijayritykset tällä hetkellä tilaa uusia piirejä louhintaan.

Gigabyte kertoi samalla vahvistavansa jälleen näytönohjaimien markkinointia pelikäyttöön. Yhtiö laskee myyneensä kuluvan vuoden toisella neljänneksellä noin miljoona näytönohjainta, joka olisi noin 200 tuhatta kappaletta vähemmän kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Heikompi kysyntä tulee myös luonnollisesti heikentämään näytönohjainvalmistajien katteita.

Näytönohjainten hintojen odotetaan muutenkin laskevan, sillä kryptovaluuttojen tilanne ohjaa louhijat myymään käytettyjä näytönohjaimia eteenpäin. Lisäksi valmistajilla on varastoissaan miljoonia myymättömiä näytönohjaimia.