UUSIMMAT

Luvassa lähitulevaisuudessa GeForce RTX 2000 -sarjaan myös mobiilinäytönohjain

08.09.2018 09:21 | Muropaketin toimitus

Github-palveluun ilmestyt Nvidian laitenimi Turing TU104M antaa osviittaa tulossa olevista mobiilinäytönohjaimista. Tämän lisäksi malleista oli puhetta jo aiemmin ennen RTX 2000 -sarjan julkistusta.

Uusien mobiilinäytönohjaimien tulo ei tietenkään ole suoranainen yllätys, mutta niiden aikataulusta ei ole vielä hiiskuttu mitään virallista tietoa. Maininta mobiilikäyttöön viittaavasta Turingista Githubissa tarkoittaa kuitenkin, että julkaisu todennäköisesti lähenee. Lisäksi kustomoituja peliläppäreitä valmistava Eurocom tosin ehti mainostamaan uusia näytönohjaimia hieman RTX-sarjan varsinaisen julkistuksen jälkeen. Kyseenalaista näissä oli kuitenkin nimeäminen, joka viittasi aiemmin huhuissa liikkuneeseen 1100-sarjaan.

WCCFTech mainitsee saamastaan lausunnosta, jonka mukaan RTX 2080 Max-Q olisi tulossa ainakin 15 ja 17 tuuman kannettaviin lähitulevaisuudessa. Uusien grafiikkapiirien ei pitäisi vaatia merkittävästi enempää tilaa tai kasvattaa pelikannettavien painoa huomattavasti enempää. RTX 2070:tä saadaan kuitenkin tietojen perusteella odottaa pidempään. WCCFTechin jutussa mainitaan, ettei tietoa tarkasta aikataulusta ole myöskään lausuntoa antaneella valmistajalla.

Muropaketin uusimmat