UUSIMMAT

Maailman ensimmäinen GPU luotiin uudelleen Lego-muodossa – mitä retrohenkeä!

25.06.2020 08:27 | Muropaketin toimitus

Ainakin joitakin PC-pelaamisen veteraaneja saattaa kiinnostaa Twitter-käyttäjän Lego-luomus. Sen mallina on käytetty ”maailman ensimmäistä GPU:ta.”

Osa lukijoista muistanee GeForce 256 -näytönohjaimen. Se ei ollut ensimmäinen 3D-kiihdytetty näytönohjain, mutta sen myötä lanseerattiin markkinoille termin GPU.

Nvidia kuvaili tuolloin GPU:ta yhden sirun prosessoriksi, jossa on integroituna useita erilaisia grafiikankäsittelyyn tarkoitettuja yksiköitä. Hypeä aiheutti muun muassa teknologia Transform & Lightning. GPU:n täytyi myös pystyä käsittelemään vähintään kymmenen miljoonaa polygonia sekunnissa.

Projektin takana on Twitter-käyttäjä Bhaal_Spawn, joka on tehnyt klassisiin tietokonelaitteisiin perustuvia Lego-luomuksia aiemminkin. Rakennelma on lähetetty Legon Ideas-sivustolle, jonka kautta se saattaa päätyä jopa oikeaksi Lego-tuotteeksi. Silloin sen täytyisi saada vähintään 10 000 ääntä täyteen seuraavan reilun 500 päivän sisällä. Tällä hetkellä ääniä on vajaa 2400.

Voit tutustua Muropaketin nostalgiseen artikkeliin vuodelta 2000 täällä. Siinä esitellään ”3D-kiihdyttimien uusi sukupolvi” ja kerrotaan muun muassa mitä on anti-aliasing.

Alla twiitti ja kuva tuotteesta.

View post on imgur.com