UUSIMMAT

Mad Catz päivitti koko RAT-hiirimallistonsa kertarysäyksellä

18.10.2016 15:03 | Petrus Laine | 3

Mad Catzin uudet RAT-hiiret

Saitek-merkistään ja sen myötä simulaattoriohjaimistaan luopunut Mad Catz jatkaa edelleen oheislaitevalmistajana. Omalla brändillään jo aiemmin myydyistä hiiristä on julkaistu nyt myyntiin uuden sukupolven mallit.

Mad Catz julkaisi kertarysäyksellä peräti kuusi uutta mallia RAT-hiiriperheeseensä. Uuden sukupolven mallit tottelevat nimiä RAT 1, RAT 4, RAT 6, RAT 8, RAT Pro S+ ja RAT Pro X+. Kaikki uudet hiiret jatkavat RAT-hiirten tuttua linjaa runsaalla kustomoitavuudellaan erilaisia käsiä ja hiiriotteita varten.

Malliston lippulaiva on RAT Pro X+. Hiiren ominaisuuksiin kuuluuvat muun muassa vaihdettava sensori, kolme erillistä Kameleon RGB -valaistusaluetta, 10 makropainiketta ja 10 eri profiilia tallentava sisäinen muisti. Oletuksena hiiren mukana tulee Pixartin optinen PWM3360-sensori, joka tukee maksimissaan 12 000 DPI:n tarkkuutta, 250 tuuman sekuntinopeutta ja 50 G:n kiihtyvyyttä.

Hiiren pääpainikkeet käyttävät Omronin kytkimiä, joiden luvataan kestävän 50 miljoonaa klikkausta. RAT Pro X+:n uuden rullan kerrotaan puolestaan käyttävän ensimmäisenä maailmassa hyväkseen optista sensoria, joka mahdollistaa rullan analogisen sivuttaisliikkeen. RAT-hiirille ominaisiin muokkausominaisuuksiin Pro X+:n kohdalla kuuluvat kämmentuen lisäksi pikkusormen tuki, peukalotuki ja rullan sijoitus. Myös hiiren tassujen kerrotaan olevan säädettävät, mutta tarkempaa tietoa niiden säädöistä ei ole.

Mad Catz RAT Pro X+:n runko on valmistettu magnesiumseoksesta, ja hiirellä on painoa 110 grammaa. Valitettavasti Mad Catzin sivut eivät kerro hiiren muita mittoja.

Voit tutustua Pro X+:aan paremmin ja malliston muiden hiirien ominaisuuksiin Mad Catzin Game Changing -tuoteisvuilla. Hiiret tulevat myyntiin välittömästi.

Keskustelu

Näemmä on jo naapurin Jimms'in valikoimissa, voisi käydä testaamassa. Langatonta RAT9:iä oli ilo käyttää silloin kun se toimi; erinomaiset makro-ohlemoinnit helpotti parissa pelissä, ja sai vaihtelua tuntumaan vaihtamalla noita palikoita. Mutta ekasta sekosi sensori ja toisella kerralla rulla irtosi "pienestä" kolauksesta. Pitäisi parantaa tuota kestävyyttä ja säästää euroja karsimalla turhat jonne-efektit. Nyt siis Logitechin G502 alla, joka on oikein passeli.

Edellinen huippumalli Rat 9 oli kyllä aivan loistava hiiri. Ainoastaan kestävyydessä parannettavaa, kun hajosi muutaman kuukauden käytöllä. Uskaltaakohan tuota ostaa, ovat kuitenkin aika hintavia hiiriä.

Kannattaa kyllä käydä koittamassa näitä ennen kuin ostaa. Itse ostin MMO 7 rotan sika säkissä perjaattella ja ei se sovi omaan käteen vaikka miten säätää palikoiden ja muiden osien kanssa. Heikkoja myös on kun rullat jumittaa ja välillä jäätyy koko hiiri vaikka takuuna jo toinen menossa.

Muropaketin uusimmat