Uusimmat

Mainokset saattavat viedä koneesi tehot – pahimmat voi estää helposti Chromesta

18.05.2020 18:11 Muropaketin toimitus

Jos vaikkapa kannettavan tietokoneesi tuulettimet alkavat joskus salaperäisesti nostamaan kierroksia, syynä saattaa olla mainos. Ne saattavat olla yllättävän kovia tehosyöppöjä.

Syynä mainoksen tehonkulutukseen voi olla kelvoton koodaustyö tai huono optimointi. Google Chrome -selaimessa on onneksi ominaisuus, jonka avulla tehorosvot voi laittaa kuriin ja nuhteeseen.

– Säästääksemmme käyttäjiemme akkuja ja kaistankulutusta sekä tarjotaksemme netissä hyvän käyttäjäkokemuksen, Chrome rajoittaa mainoksen käyttämiä resursseja, kunnes käyttäjä päättää itse vuorovaikuttaa sen kanssa, Chromen tuotepäällikkö Mashall Vale kertoi.

– Kun mainos ylittää rajoituksen, sen kehys näyttää virheilmoituksen tiedottaen näin käyttäjälle, että mainos on kuluttanut liikaa resursseja, Vale jatkoi.

Chrome sulkee mainoksen, jos mainos käyttää enemmän kuin neljä megatavua kaistaa, 15 sekuntia CPU-resursseja 30 sekunnin aikana tai 60 sekuntia minä tahansa ajanjaksona.

Ominaisuus on automaattisesti päällä tulevissa Chromen versioissa. Sen voi kytkeä jo nyt päälle kopioimalla Chromen osoiteriville chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention ja valitsemalla Heavy Ad Intervention -kohdasta Enabled.