Uusimmat

Mantle kasvattaa suosiotaan: jo kolme pelimoottoria ja yli 18 peliä kehityksessä

22.11.2013 15:44 Petrus Laine

AMD:n pelinkehittäjien ja etenkin DICEn kanssa yhdessä kehittämä Mantle-rajapinta sai jälleen uuden studion tuen taakseen. Mantle-rajapinta on kerännyt taakseen nyt kolmen studion omat pelimoottorit ja kaksi studiota ilman omaa pelimoottoria.

Uusin joukkoon liittynyt studio on brittiläinen Rebellion, joka kertoo lisänneensä tuen Mantle-rajapinnalle Asura-pelimoottoriinsa. Studio on tuttu etenkin Aliens vs Predator- ja Sniper Elite -peleistään. Rebellionin toimitusjohtaja Jason Kingsley kertoo studion ensimmäisen Mantle-tuellisen pelin olevan Sniper Elite 3, mutta lisää yhtiöllä olevan työn alla muitakin Mantlea tukevia pelejä, joista he eivät voi puhua vielä.

Muut pelimoottorit Mantlen takana ovat Microsoftin ja Firaxisin entisien työntekijöiden muodostaman Oxide Gamesin etenkin erilaisiin strategiapeleihin tähtäävä Nitrous Engine sekä DICEn Frostbite 3. DICEn Frostbite 3 on ottanut jo tuulta alleen ja Electronic Artsin alaisilla studioilla on jo yhteensä 15 Mantle-tuellista peliä työn alla.

Rebellion, Rebellion throws weight behind AMD Mantle