UUSIMMAT

MediaTek esitteli seuraavan sukupolven langatonta WiFi 7 -teknologiaa

22.01.2022 10:41 markkuleppilampi

Taiwanilainen MediaTek järjesti maailman ensimmäisen esittelyn seuraavan sukupolven WiFi 7 -tekniikasta. WiFi 7:n tarjoaa aiempaa suurempaa nopeutta ja aiempia sukupolvia alhaisempaa latenssia.

MediaTekin lehdistötiedotteen mukaan WiFi 7 (IEEE 802.11be) on 2,4 kertaa nopeampi kuin WiFi 6 (IEEE 802.11ax). WiFi 7 käyttää samoja 2,4 gigahertsin, 5 gigahertsin ja 6 gigahertsin taajuuksia, joita nykyinen WiFi 6 -standardikin käyttää. Muutokset ja parannukset muilla osa-alueilla lisäävät kuitenkin nopeuksia.

Uusi WiFi-standardi voi hyödyntää 320 megahertsin kanavia ja 4K QAM -amplitudimodulaatiota. Standardi tuo parannuksia MIMO (Multiple Input Multiple Output) -teknologiaan, mahdollistaen näin 16 riippumatonta datavirtaa. Lisäksi samanaikaisten signaalien lähettäminen MLO:ta (Multi-link Operation) käyttäen aikaansaa vähäisemmän latenssin.

– MLO-tekniikka yhdistää samanaikaisesti useita eri kanavia eri taajuuskaistoilla, ja verkkoliikenne voi virrata saumattomasti, vaikka kaistoilla olisi häiriöitä tai ruuhkaa, Mediatek selittää.

MRU (Multi-user Resource Unit) -ominaisuuksien käyttö auttaa puolestaan vähentämään langattomien signaalien aiheuttamia häiriöitä. Lopputuloksena voi nauttia suuremmista nopeuksista ja häiriöttömästä reaaliaikaisesta datavirrasta ilman, että antennien määrää tarvitsee lisätä.

MediaTek on ollut yksi WiFi 7 -tekniikan ensimmäisiä käyttöönottajia. Yhtiö kertoo, että se on ollut mukana kehittämässä seuraavan sukupolven langatonta standardia alusta lähtien. MediaTek uskoo WiFi 7 -yhteensopivia tuotteita tulevan markkinoille ensi vuonna – tosin ne eivät ole vielä täysin kaavaillun standardin mukaisia tuotteita. Laajemmin standardi yleistynee vasta aikaisintaan vuonna 2024.