Melko lailla kaikki tietotekniset laitteet ovat kallistumassa – piirivalmistajien päätökset taustalla

15.09.2021 11:22 | Muropaketin toimitus

Tietoteknisten laitteiden kuten tietokoneiden, puhelimien ja pelikonsolien hinnat ovat lähitulevaisuudessa nousemassa. Käytännössä hintojen korotusten piirissä saattavat olla mitkä tahansa tekniset laitteet, jotka sisältävät jonkinlaisen suorittimen, grafiikkapiirin tai järjestelmäpiirin.

Hintojen korotuspaineiden taustalla on TSMC:n ja muiden piirivalmistajien hintojen korotukset. TSMC:n lisäksi piirien valmistuksen hintaa ovat nostamassa muun muassa Samsung Foundry, GlobalFoundries, SMIC sekä UMC. Hintoja nostaa myös kova kysyntä.

Tähän mennessä joidenkin kuluttajatuotteiden kuten puhelimien ja edullisten kannettavien hinnat ovat pysyneet vielä aisoissa. Tähän on kuitenkin Tom’s Hardwaren mukaan tulossa lähitulevaisuudessa muutos ikävämpään suuntaan.

Kerroimme aiemmin TSMC:n jo nostaneen hintoja kymmenellä prosentilla. Lisäksi yritys aikoo nostaa niitä lisää 20 prosentilla – viimeisten tietojen mukaan kaiken kaikkiaan hintojen nousu on jopa 30 prosenttia tai enemmänkin. Tiettävästi piirivalmistajien hintatason nousu näkyy kuluttajahinnoissa vuoden 2022 puolella.

Lue myös: Piirivalmistajat ovat haalineet varastoihinsa ennätysmääriä raaka-aineita – kysyntä siltikin nostamassa hintoja – Muropaketti.com