Meta esittteli uudet Quest Pro -virtuaalilasit – kehittyneistä ominaisuuksista joutuu pulittamaan pitkän pennin

11.10.2022 22:11 Muropaketin toimitus

Meta on esitellyt uuden Quest Pro -virtuaalilasit, joissa hyödynnetään Qualcomm Snapdragon XR2+ -järjestelmäpiiriä. Kehitysvaiheessa lasit tunnettiin nimellä Project Cambria.

Quest Pro -lasien tarkkuus silmää kohti on 1800 x 1920 pikseliä. Vaikka tarkkuus on lähellä edullisempia Quest 2 -laseja, lupaa Meta uusien lippulaivalasien tarjoavan silti huomattavasti parempaa kuvanlaatua muun muassa kuvan tarkkuuden suhteen.

Lasit painavat 722 grammaa ja niiden luvataan tuntuvan päässä tasapainoisilta, sillä takaraivolle asetettu akku toimii vastapainona linsseille. Quest Prot tarjoavat Metan mukaan jopa 50 prosentin suorituskykyparannuksen Quest 2 -laseihin verrattuna. Keskusmuistia on tarjolla 12 gigatavua ja lasien akkukesto on noin yhdestä kahteen tuntia.

Laseissa on panostettu AR-ominaisuuksiin ja käyttäjä voi nähdä lasien lävitse kameroiden ja muiden sensoreiden avulla. Näin lasien sisällössä voidaan yhdistellä todellisuutta virtuaalimaailmaan.

Uudet Touch Pro -ohjaimet on varustettu kameroilla, ja ne hoitavat seurannan itsenäisesti. Näin ohjaimet eivät enää vaadi suoraa näköyhteyttä laseihin. Ohjaimissa yhdistyvät muun muassa haptinen palaute, painesensori ja muita ominaisuuksia, ja ne ovat takaisinpäin yhteensopivat Quest 2:lle julkaistun sisällön kanssa.

Meta Quest Pro -lasit ovat ennakkotilattavissa Metan verkkokaupasta. Lasien toimitukset alkavat tiistaina 25. lokakuuta 1799,99 euron hinnalla.