Uusimmat

Metan esittelemät prototyypit lupaavat huomattavia edistysaskeleita VR-lasien teknologiaan

21.06.2022 20:38 Muropaketin toimitus

Meta on kertonut kehittämistään VR-lasien prototyypeistä, jotka vievät VR-teknologiaa rutkasti eteenpäin eri osa-alueilla.

Ensimmäinen prototyypeistä on nimeltään Butterscotch, jonka avulla näytön tarkkus on askeleen lähempänä ”retinaalista resoluutiota”, eli noin 60 pikseliä astetta kohti. Prototyypin kohdalla saavutettu tarkkuus on 55 pikseliä astetta kohti, eli näyttöruuduissa on 2,5 kertaa enemmän pikseleitä kuin esimerkiksi Oculus Quest 2 -järjestelmässä.

Ihmisen silmät tarkentavat katseen uudelleen, kun katse siirtyy lähellä olevien ja kaukana olevien kohteiden välillä. Half Dome -niminen prototyyppi seuraa käyttäjän katsetta ja luo kuvaan todentuntuisen syväterävyyden. Starburst-prototyyppi puolestaan on tiettävästi ensimmäinen VR-järjestelmä, joka tukee HDR-teknologiaa ja yltää jopa 20 000 nitin tarkkuuteen.

Esitellyistä prototyypeistä viimeinen on nimeltään Holocake 2. Kyseessä on täysin toimiva, pelejä tukeva VR-järjestelmä, joka on huomattavasti totuttuja VR-laseja kevyempi ja pienikokoisempi. Mark Zuckerbergin esittelyvideo eri laitteista on nähtävissä täältä tai upotettuna tekstin alta.

Muropaketin uusimmat