Uusimmat

Micron kertoi piiripulan tilanteesta – SSD- ja DRAM -hinnat nousevat

16.03.2022 11:36 Muropaketin toimitus

Micronin toimitusjohtaja Sanjau Mehrotra kertoi vuorostaan näkemyksiään piiripulan helpottamisen aikataulusta. Arvio on samansuuntainen Nvidian ja AMD:n kanssa.

Mehrotran mukaan piirien varastotilanne normalisoituu vasta vuonna 2023. Toimitusjohtaja kuitenkin arvelee myös, että osassa piirejä tilanne helpottaa jo vuoden 2022 aikana. SSD- ja DRAM -piirien hinnoissa puolestaan on nousupaineita.

Mehrotra tapasi vastikään Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin. Mehrotra nosti tuossa tapaamisessa esiin yksityisen sektorin piirivalmistajien ja Yhdysvaltain hallinnon yhteistyön tarpeen. Mehrotra mainitsi, että Aasian valtiot ovat tukeneet piiriteollisuutta useiden vuosien aikana.

Yhdysvalloissa on ollut jo aiemminkin suunnitelmia tukea paikallista piirivalmistusta, ja tämä tulee näkymään ainakin Intelin uusien piiritehtaiden tukemisena valtion taholta. Tämä tulee omalta osaltaan varmistamaan piirien riittäviä toimituksia ja myös lisäämään Yhdysvaltojen omavaraisuutta piirivalmistuksessa.

LUE MYÖS: EU-komissio ehdottaa säädöstä piiripulan torjumiseksi ja Euroopan vahvistamiseksi – rahaa tarvitaan 43 miljardia euroa – Muropaketti.com