Microsoft aloitti Windows 10 May 2019 -suurpäivityksen jakelun

23.05.2019 12:56 | Muropaketin toimitus

Näkyvimpiä uudistuksia suurpäivityksessä on uusi Light theme -teema, joka muuttaa mm. tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon vaaleaksi nykyisen tumman sijaan. Lisäksi Käynnistä-valikosta löytyvien tiilien hallinnointi on jatkossa helpompaa. Enterprise- ja Pro-versioiden käyttäjille tulee saataville Windows Sandbox -työkalu. 

Microsoftin kevään suurpäivityksen jakelu Windows 10 -käyttöjärjestelmille on alkanut. Päivitys tunnetaan nimellä Windows 10 May 2019 Update. Suurpäivitys sisältää huomattavan pitkän listan muutoksia ja korjauksia.

Yksi näkyvimmistä muutoksista on uusi Light theme -teema, joka tulee vaihtoehdoksi nykyisen tumman teeman rinnalle. Teeman myötä tehtäväpalkki ja Käynnistä-valikon väri vaihtuu vaaleaksi. Käynnistä-valikkoon on tehty siinä määrin muutoksia, että sitä saa päivityksen myötä siistittyä ja muokattua itselleen mieluisammaksi.

Suurpäivitys tuo mukanaan myös lisää vapauksia käyttöjärjestelmäpäivitysten asentamisen ajastamiseen. Päivityksen asennuksen pystyy esimerkiksi siirtämään haluamalleen päivämäärälle.

Päivityksen myötä Windows 10:n Enterprise- ja Pro-versiot saavat käyttöönsä Windows Sandbox -työkalun.

Windows 10 May 2019 Update -päivityksen pystyy lataamaan ja asentamaan Windows Update -työkalun kautta. Vaihtoehtoisiin asennustapoihin pääsee tutustumaan täällä. Suurpäivityksen täydellinen muutosloki löytyy täältä.