Uusimmat

Microsoft avartaa näkemystään Linuxista

04.11.2006 00:42 Ville Suvanto

Microsoft ja Novell ovat julkistaneet todellisen yllätyksen, yritysten välisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Microsoft tulee tarjoamaan Novellin Suse-Linux-distribuutiolle apua myynnin edistämiseksi sekä teknistä tukea. Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer julkisti asian San Franciscossa lehdistötilaisuudessa yhdessä Novellin toimitusjohtajan Ron Hovsepian kanssa, jossa Ballmer kertoi Linuxin olevan merkittävässä roolissa useissa yrityksissä, mukaan lukien myös Microsoft. Tilanne on siis ilmeisesti muuttunut merkittävästi Microsoftin näkökulmasta, sillä vielä muutama vuosi sitten Ballmer kuvaili Linuxia ohjelmistoalan syöväksi.

Kaupan yksityiskohtaisia ehtoja ei julkaistu, mutta julki tulleiden tietojen mukaan Microsoft ja Novell tulevat perustamaan yhdessä kehityskeskuksen, jossa molemmat yritykset voivat suunnitella ja testata ohjelmistojaan keskenään. Kehityskeskuksessa paneudutaan varsinkin virtualisointiin ja palvelinpuolelta web-palveluihin. Asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään sekä Windowsia että Linuxia, Microsoft suosittelee jatkossa Windowsin ohella Suse Linux Enterprisea. Hyvin yllättävää on myös se seikka, että Microsoftin Officen ja sen suoran kilpailijan, avoimeen lähdekoodiin perustuvan OpenOffice-ohjelmiston, väliseen yhteensopivuuteen on luvassa parannusta.

Novellin Suse Linux on tällä hetkellä toiseksi suurin kaupallinen Linux-distribuutio heti ensimmäistä sijaa hallussa pitävän Red Hatin jälkeen. Yhteistyösopimuksen julkistamisen jälkeen Novellin osakkeiden arvo nousi 16 prosenttia 6,79 dollariin.

The Wall Street Journal, Novell Reach Accord on Linux

Muropaketin uusimmat