Uusimmat

Microsoft DirectSR on nyt saatavilla – pelejä nopeuttava tekniikka toimii jatkossa entistä laajemmin

Kuva: © CD Projekt RED

30.05.2024 20:50 Muropaketin toimitus

Microsoft on tehnyt hyvän työn, ja luonut näytönohjainvalmistajien kanssa yhteistyössä rajapinnan nimeltään DirectSR. Se helpottaa pelikehittäjien elämää ja tuo skaalaustekniikat laajemmin saataville.

DirectSR toimii yhteisenä rajapintana Nvidian, AMD:n ja Intelin skaalaustekniikoille, joita ovat DLSS, FSR ja XeSS. Skaalaustekniikoiden avulla pelit voivat saada ruudunpäivitystä lisää kuvanlaatua juurikaan menettämättä.

DirectSR toimii DirectX 12 -rajapintaa ja DirectSR:ää tukevissa peleissä, joita ei välttämättä vielä juurikaan ole. Lähiaikoina saattanee kuitenkin alkaa tipahdella päivityksiä eri peleihin.

DirectSR on silti jo saatavilla kokeiluversiona. Myös ainakin Intel ja Nvidia ovat jo sisällyttäneet tarvittavat muutokset ajureihinsa.

DirectSR:n saa koneelleen lataamalla ja asentamalla ennakkoversion DirectX -paketista täältä: NuGet Gallery | Microsoft.Direct3D.D3D12 1.714.0-preview

Intelin ja Nvidian DirectSR:ää tukevat ajurit löytyvät täältä (Intel) ja täältä (Nvidia, lataus alkaa heti linkkiä napauttamalla).

Muropaketin uusimmat