Uusimmat

Microsoft Edge lainaa yhden Chromen parhaista ominaisuuksista

27.06.2021 09:16 Muropaketin toimitus

Jotkut ovat saattaneet vaihtaa Microsoftin Chromium-pohjaiseen Edge-selaimeen, sillä siinä on muutamia hyviä puolia kuten nopeus. Ihan kaikkia Chromen ominaisuuksia ei ole tarjolla, mutta yksi sellainen on nyt tulossa.

Chromessa on joidenkin fanittamana ominaisuutena mahdollisuus synkronoida välilehdet muiden laitteiden kuten tietokoneiden ja älypuhelimien kanssa, ja sama toiminto on nykyisin myös Edgessä.

Vaihtaessa tietokoneesta toiseen esimerkiksi kesken työpäivän, välilehdissä piileskelevien sivujen käynnistäminen toisessa tietokoneessa voi olla vaivalloinen operaatio. Välilehtien synkronoinnin edut tulevatkin esiin hyvin, jos tekee töitä kahdella tietokoneella ja useita välilehtiä käyttäen.

Edgessä ei kuitenkaan ole Chromen tapaan mahdollisuutta lähettää yksittäistä välilehteä toisen tietokoneen tai älypuhelimen selaimeen, mutta nyt sellainenkin on tulossa. Ominaisuus on jo saatavilla pienelle osalle käyttäjistä, joilla on asennettuna Edge for Windows v91.0.864.54. Android-käyttöjärjestelmällä täytyy vielä tyytyä selaimen beta-versioon.

Kun ominaisuus löytyy omasta Edge-selaimesta, osoiterivin viereen pitäisi ilmestyä puhelinta ja kannettavaa esittävä ikoni. Sen kautta voi valita kohteen, jonne sivun haluaa lähettää. Älypuhelimessa lähettäminen löytyy Share-painikkeen takaa.

Kaikille käyttäjille ominaisuus on mahdollisesti tulossa vasta Edgen versiossa 92.

Muropaketin uusimmat