Microsoft Edge -selain saa uusia ominaisuuksia

05.04.2020 16:14 Muropaketin toimitus

Chromiumia hyödyntävä Microsoft Edge on jo osoittautunut varsin toimivaksi selaimeksi. Se on nyt saamassa uusia ominaisuuksia, jotka saavat ehkä osan käyttäjistä harkitsemaan vaihtamista siihen.

Viime vuonna Microsoft rakensi Edge-selaimensa alusta loppuun Chromiumiin perustuen.

– Tämä varmisti maailmanluokan nopeuden, suorituskyvyn, yhteensopivuuden jokapäiväisessä käytössä olevien sivujen ja laajennusten kanssa, Microsoftin varatoimitusjohtaja Liat Ben-Zur hehkutti.

Uusina ominaisuuksina selaimeen on tulossa kirjautumistietojen suojeluun tarkoitettu toiminto. Se tarkistaa, ovatko kyberrikolliset varastaneet tallennetut kirjautumistiedot vertaamalla niitä tietokantaan, jossa on listattu tunnuksia ja salasanoja tunnetuista tietomurroista. Selaimesta voi myös säätää, kuinka paljon sivut saavat seurata käyttäjän liikehdintää netissä.

Immersiivinen lukija -ominaisuus puolestaan ottaa mallia selainlaajennuksista, jotka poistavat mainoksia ja kuvia antaen tilaa pelkille sanoille. Edge parantaa näistä lisäämällä tekstin kokovalinnan, rivivälin ja värimaailman säätömahdollisuuden. Esimerkiksi Line Focus himmentää suurimman osan riveistä, jotta käyttäjä voisi keskittyä paremmin lukemalleen riville. Lisäksi mukana on kielioppityökaluja sekä Lue ääneen (Read aloud) -vaihtoehto 24 eri puheäänellä. Microsoft Jenna on käytössä vakiona.

Lisäksi on tulossa välilehdet, jotka sijaitsevat selaimen sivussa. Edge Collections puolestaa mahdollistaa useiden nettisivujen keräämisen yhdeksi kokoelmaksi. Tämän kerrotaan olevan elegantimpi ja parempi ratkaisu, kuin kansioiden käyttäminen.