Microsoft Edge -selain suojelee jatkossa lapsia – myös historiahakuun kiitettävä parannus

18.04.2021 15:55 | Muropaketin toimitus

Microsoft Edge -selain on saanut muutamia uusia ominaisuuksia. Niihin kuuluu Kids Mode for Edge, Password Monitor ja parempi historiahaku.

Password Monitor osaa varoittaa käyttäjää, jos tallennettu salasana on osa paljastunutta salasanavuotoa. Tämän jälkeen selain kehottaa vaihtamaan salasanan.

Historiahaku on parantunut siten, ettei tarkkaa hakusanaa tarvitse enää muistaa. Se listaa Bingin ja Googlen nettihakujen tapaan relevantteja tuloksia.

Kids Mode for Edge puolestaan on selaimessa päälle asetettava tila, jonka luvataan tuovan turvallisemman nettikokemuksen lapsille. Tilan voi asettaa eri ikäryhmille: 5-8-vuotiaille sekä 9-12-vuotiaille.

Lapsille tarkoitettu tila tekee ainakin seuraavat asiat: Se laittaa selaimen kokonäyttötilaan, jotta lapsi ei voi käynnistää muita sovelluksia. Seuranta (tracking) asetetaan Strict-tiaan eli tiukaksi. Bing-haku asetetaan Safe Search -tilaan, joka estää parhaansa mukaan lapsille haitalliset haut. Lisäksi mainosten näyttämistä rajoitetaan ja vain 70 lapsille soveltuvaa sivua on mahdollista ladata vakiona, mutta aikuiset voivat lisätä niitä halutessaan.