Microsoft ei ole hylkäämässä Inteliä

27.09.2019 20:25 | Muropaketin toimitus

Microsoft aikoo julkaista piakkoin 15 tuuman näytöllä varustetun Surface Laptop 3 -kannettavan. Niissä voi olla vaihtoehtona AMD:n prosessori, mutta Intel on edelleen vahvasti mukana yritysjätin suunnitelmissa.

Maailmalle kantautui vastikään sisäpiiritietoja, että Microsoft saattaisi vaihtaa prosessoritoimittajaa joissain Surface-kannettavissaan. Trusted Reviews -sivuston lähteen mukaan Microsoft aikoo edelleen käyttää myös Intelin suorittimia.

Vielä ei ole varmuutta siitä, mitä prosessoreita tulevat kannettavat käyttävät. Niissä on kuitenkin todennäköisesti AMD-prosessorin vaihtoehtona joko yhdeksännen tai kymmenennen sukupolven Intel Core -prosessori.

Arvioiden mukaan Surface Laptop 3 -malleihin on luvassa AMD:lta Ryzen 5 3550U tai Ryzen 7 3740U -suoritin. Joka tapauksessa kuluttajalla on jatkossa ehkä mahdollisuus valita jatkossa useammista prosessorimalleista sekä AMD:n että Intelin väliltä.

WinFuturen mukaan tulevissa Surface-kannettavissa kuluttaja voi valita kuuden eri konfiguraation väliltä. Halvimmissa malleissa on oletetusti AMD:n prosessorit. Hintataso tulee vaihtelemaan 1399-2399 dollarin välillä.

Microsoft Surface Laptop 3 saattaa ehtiä kauppoihin jo lokakuun aikana.