Uusimmat

Microsoft esitteli Windows 8 -käyttöjärjestelmää – hyvästi ikonit

02.06.2011 17:40 Sampsa Kurri

Microsoft on antanut esimakua Computex 2011- ja D9-tapahtumissa seuraavan sukupolven Windows-käyttöjärjestelmästä, joka tunnetaan koodinimellä Windows 8 ja julkaistaan ensi vuonna. Käyttöjärjestelmä ja uusi Internet Explorer 10 -selain ovat optimoitu skaalautuvaksi perinteisestä näppäimistön ja hiiren PC-tietokoneesta kosketusta tukeville laitteille, kuten taulutietokoneille.

Windows 8:ssa on uudenlainen Start-näkymä ja käyttöliittymä, joka perustuu perinteisten ikonien sijaan Windows Phone 7 -mobiilikäyttöjärjestelmästä tuttuihin ruutuihin (tiles). Interaktiivissa ruuduissa voidaan esittää ajankohtaista tietoa, kuten säätiedot, uusin sähköposti ja sosiaalisen median viestit. Eri sovelluksia voidaan avata koko ruudulle tai asettaa ne vierekkäin ja niiden kokoa voidaan helposti muuttaa. Nettiä hyödyntävät sovellukset toteutetaan HTML5:llä ja JavaScriptillä, mutta myös nykyisten Windows-versioiden ohjelman toimivat uudessa käyttöjärjestelmässä.

Microsoftin Windows User Experience -tiimin Jensen Harris esittelee vajaan viiden minuutin pituisella videolla Windows 8 -käyttöjärjestelmää, Start-näkymää, eri sovelluksia ja niiden käyttämistä sekä Internet Explorer 10 -selainta ja uudistettua kosketusnäppäimistöä.

Microsoft, Previewing ’Windows 8’ (D9 Conference)

Microsoft, Microsoft Previews ’Windows 8’ (Computex)

Muropaketin uusimmat