Uusimmat

Microsoft haluaa eroon kiintolevyistä vuoteen 2023 mennessä

12.06.2022 11:45 Muropaketin toimitus

Kiintolevy saattaa hiljalleen kadota kuluttajamarkkinoilta lähes kokonaan. Microsoftin toimet ovat jälleen yksi askel tähän suuntaan.

Trendfocusin mukaan laitevalmistajat ovat paljastaneet, että Microsoft painostaa niitä luopumaan kiintolevyistä ensisijaisena tallennusvälineenä tai käynnistysasemana Windows 11 -käyttöjärjestelmällisissä valmiskokoonpanoissa. Microsoft haluaa, että valmistajat käyttävät HDD-levyjen sijaan SSD-levyjä. Siirtymän takarajaksi Microsoft on asettanut vuoden 2023.

Microsoft ei ole ainakaan vielä päivittänyt virallisia laitevaatimuksia. Windows 11 myös toimii mainiosti kiintolevylle asennettunakin, vaikkakin Microsoft edellyttääkin DirectStorage- ja Windows Subsystem for Android -ominaisuuksien käyttöön SSD-asemaa. DirectStorage tosin toimii vaateesta huolimatta kiintolevylläkin.

Monet kannettavat ja pöytätietokoneet toimitetaan jo siten, että SSD on ensisijainen tallennusväline ja käynnistysasema. Jotkut halvemmat mallit, erityisesti kehittyvillä markkinoilla, kuitenkin käyttävät edelleen kiintolevyä käynnistysasemana.

Ei ole tiedossa, minkälaisiin toimiin Microsoft voisi ryhtyä, jos laitevalmistajat eivät suostu noudattamaan SSD-vaatimusta. Microsoft puolestaan ei ole vielä suostunut kommentoimaan.

LUE MYÖS: Western Digitalilta tulossa 15 teratavun SSD-asema – myös jättikapasiteettinen 26 teratavun HDD-asema