Uusimmat

Microsoft HoloLens tuo ohjelmat silmiesi eteen osaksi sisustusta

22.01.2015 13:29 Petrus Laine

Windows 10 -käyttöjärjestelmän ohella Microsoft esitteli eilen Microsoft HoloLens -teknologian. HoloLensessä on pohjimmiltaan kyse laajennetun todellisuuden laseista, jotka mahdollistavat Universal app -ohjelmien toimimisen hologrammien tavoin kolmiulotteisina oikean maailman keskellä.

HoloLens vaatii toimiakseen Windows 10:n lisäksi Microsoftin kehittämät langattomat lasit, joiden tarkemmat tiedot ovat vielä hämärän peitossa. Yhtiön mukaan ne ovat langattomat, kevyet ja sovitettavissa kaiken kokoisten aikuisten päihän sopiviksi. Lasit sisältävät myös kaiuttimet ja tuen tilaäänille.

Ohjelmien ”hologrammiversiot” projisoidaan lasien linsseille siten, että ne sulautuvat osaksi todellisuutta. Ohjelmat voidaan myös sijoittaa haluttuun sijaintiin huoneessa siten, etteivät ne ole näkökentässä ellet katso siihen nimenomaiseen suuntaan. Vaihtoehtoisesti ohjelma voi olla sijoitettu pysyvästi näkökenttään riippumatta siitä mihin suuntaan katsot. Laseihin on rakennettu myös liikkeen tunnistavat kamerat, jotka mahdollistavat vuorovaikutuksen hologrammiohjelmien kanssa käsielein.

Microsoft HoloLens