Uusimmat

Microsoft joutui maksumieheksi epäonnistuneesta Windows 10 -päivityksestä

28.06.2016 15:11 Petrus Laine

Windows 10 -päivityskissa

Microsoftin tapa tuputtaa Windows 10 -päivitystä kaikille Windows 7- ja 8(.1)-käyttäjille on herättänyt paljon närää ympäri maailman. Yhdessä tapauksista päivitys päätyi myös oikeuteen asti, kertoo Seattle Times.

Yhdysvaltalainen Teri Goldstein haastoi Microsoftin oikeuteen, kun hänen yrityskäytössä ollut tietokoneensa yritti päivittää itseään Windows 10:iin epäonnistuneesti. Epäonnistuneen päivityksen jälkeen koneesta tuli Goldsteinin mukaan hidas ja se kaatuili jatkuvasti. Hän kertoo, ettei ollut ikinä kuullutkaan Windows 10:stä, ja ettei häneltä oltu kysytty haluaako hän päivitystä tietokoneeseensa. Hän kertoo myös ottaneensa yhteyttä Microsoftin tukeen asian tiimoilta tuloksetta.

Goldsteinin tarina kuulostaa jossain määrin epäilyttävältä, sillä väitetty luvattomasti tapahtunut päivitysyritys tapahtui liki heti Windows 10:n tultua markkinoille. Ainakaan siinä vaiheessa Microsoftin omat päivityskehotukset eivät yrittäneet asentaa päivitystä ilman, että käyttäjä itse ensin varaa, ja sitten hyväksyy päivityksen aloittamisen.

Tästä huolimatta Goldstein voitti oikeudenkäynnin. Huolimatta siitä, että kaikki tämä tapahtui oikeusjuttujen ja miljoonakorvausten luvatussa maassa, hänen vaatimuksensa olivat kohtuulliset: korvaukset menetetyistä tuloista ja uuden tietokoneen hinta. Oikeus määräsi Microsoftin maksamaan Goldsteinille varsin kohtuulliset 10 000 dollaria. Microsoft päätyi alun perin valittamaan päätöksestä, mutta perääntyi valituksesta ja maksoi vaaditut kulut.