UUSIMMAT

Microsoft julkaisi helpotusta DirectX 12 -rajapinnan usean näytönohjaimen tuelle

13.07.2016 15:39 | Petrus Laine | 4

DirectX 12Uutisoimme viime viikolla Microsoftin aikeista helpottaa usean näytönohjaimen tukea Direct3D 12 -rajapinnalla tekemällä tarkoitusta varten uuden abstraktiokerroksen. Nyt aikeista on tullut totta, ja Microsoft on lisännyt GitHubiin itse abstraktiokerroksen, sekä avoimen esimerkkiprojektin sen käytöstä.

Microsoftin uusi abstraktiokerros ja esimerkit lähestyvät asiaa menneiltä vuosilta tuttuun tapaan. Ne mahdollistavat kahden samanlaisen näytönohjaimen käytön CrossFireä tai SLI:tä vastaavassa tilassa, ja tukevat vain AFR-tekniikkaa (Alternate Frame Rendering, toinen GPU renderöi parilliset ja toinen parittomat ruudut). Direct3D 12:n tarjoamat uudet, joustavammat ja tehokkaammat tavat hyödyntää useampaa grafiikkapiiriä eivät ole tuettuja, vaan ne jäävät edelleen täysin kehittäjien harteille. Voit tustua asiaan tarkemmin Microsoftin GitHub-sivuilla.

Keskustelu
Hellsinki

Tekniikka on siis lähes kopio 3dfx SLI:stä?

3dfx:lla vedettiin scanline kerrallaan, ei ruutu kerrallaan :)
Tuo vastaa ihan ATI/AMD:n CF:n ja NVIDIAn SLI:n normitilaa, noin suurinpiirtein.

Optimaalinen ratkaisu tai ei, toivotaan että tämä tulisi edes standardiksi tuleviin DX12 peleihin. Pelinkehittäjät jolla on intoa ja taitoa (resursseista puhumattakaan) kehittäköön sitte omiin peleihin sitte omat paremmat ratkaisut.

Kuinkahan helppoa tuo on vain lyödä peliin tuollaisena "valmiina" mallina?

Hmm vissiin hitaamman näyttiksen armoilla mennään tässä

Muropaketin uusimmat