Microsoft julkaisi Project Centennialin esiversion: Muuta Win32-ohjelmasi UWP-yhteensopivaksi

08.04.2016 15:26 Petrus Laine

Project Centennial eli Desktop App Converter

Microsoft pyrkii parantamaan Windows Universal Platformin sovellusvalikoimaa erilaisin muunnostyökaluin, jotka helpottavat toisille alustoille rakennettujen ohjelmien siirtämistä UWP-alustalla toimiviksi. Yhtiöllä on hylätyn Android-muunnostyökalun jälkeen hyvissä voimissa vielä kaksi muuta: Win32-ja .NET ohjelmien kääntöön keskittyvä Project Centennial ja iOS-ohjelmien käännössä auttava Project Islandwood.

Nyt Microsoft on julkaissut julkiseen jakoon ensimmäisen koeversion Project Centennialista. Desktop App Converteriksi kutsuttu esiversio mahdollistaa muun muassa Win32-, .NET-, Windows Forms- ja WPF-ohjelmien kääntämisen UWP-formaattiin. Samaan syssyyn niiden kylkeen voi liittää UWP:n mahdollistamia uusia ominaisuuksia, kuten Live-ruudut ja tuen Cortanalle. Voit lukea lisää tuoreesta julkaisusta NeoWiniltä ja Windows Dev Centeristä.

Microsoft osoitti Desktop App Converterin toimintaa varsin vakuuttavasti viime Build-konferenssissaan. Se oli kääntänyt Age of Empires II HD:n ja Witcher 3:n työkalulla UWP-muotoon, ja kumpikin niistä toimi täysin ongelmitta. Age of Empires II HD oli napattu sellaisenaan suoraan Steamista, ja UWP-muotoon käännetty ohjelma tuki edelleen täysin esimerkiksi pelin Steamworks-modeja, ja mukaan oli liitetty myös uusi Live-ruutu, joka näytti montako pelaajaa pelaa peliä sillä hetkellä online-tilassa Steamissa.