Microsoft julkaisi uuden korjauspäivityksen kokoonpanon epävakautta aiheuttaneeseen aiempaan päivitykseen

29.01.2018 17:28 | Muropaketin toimitus

Microsoft

Microsoftin tuore KB4078130-päivitys deaktivoi edellisessä turvapäivityksessä Spectre-haavoittuvuuden toiseen varianttiin kohdistetun korjauksen. Syynä tähän on edellisen korjauksen osalle käyttäjistä aiheuttama huomattava epävakaus.

Microsoft on julkaissut uuden päivityksen Windows-käyttöjärjestelmille. Päivitys on kohdennettu erityisesti niille kokoonpanoille, joissa on alkanut esiintymään huomattavaa epävakautta edellisen tietoturvapäivityksen myötä. Päivitys on tiettävästi aiheuttanut järjestelmän uudelleenkäynnistymisiä ja muuta odottamatonta toimintaa.

Nyt julkaistu KB4078130-päivitys deaktivoi edellisen päivityksen Spectre-haavoittuvuuden toiseen varianttiin osoitetun korjauksen. Päivitystä suositellaan erityisesti käyttäjille, jotka ovat kärsineet järjestelmän epävakaudesta edellisen korjauksen jälkeen. Microsoftin mukaan Spectre-haavoittuvuuden toista varianttia ei tiettävästi ole hyödynnetty.

Päivitys on ladattavissa Microsoft Update Catalog -sivuston kautta. Päivitys kattaa Windows 7- (SP1), Windows 8.1- ja Windows 10 –käyttöjärjestelmät.