Microsoft keskeytti Windows 10 -käyttöjärjestelmän lokakuun suurpäivityksen jakelun

07.10.2018 14:21 Muropaketin toimitus

Microsoft vahvistaa tukisivuillaan keskeyttäneensä Windows 10 October 2018 Update -päivityksen jakelun. Päivitys on aiheuttanut käyttäjille merkittäviä ongelmia kuten esimerkiksi tiedostojen katoamista. Mikäli päivityksen on ladannut asennustiedostona, ohjelmistojätti suosittelee, ettei käyttäjät asentaisi päivitystä.

Windows 10 -käyttöjärjestelmän lokakuun suurpäivitys on aiheuttanut siinä määrin merkittäviä ongelmia käyttäjille, että Microsoft on päättänyt keskeyttää päivityksen jakelun. Windows 10 October 2018 Update on aiheuttanut käyttäjillä mm. tiedostojen katoamisia.

Toinen havaittu ongelma on ilmennyt yhteensopimattomuus Intelin ajureiden kanssa. Ajurit ovat estäneet päivityksen asentamisen. Lisäksi päivitys on aiheuttanut ongelmia Edge-selaimen ja muiden Microsoft Storesta ladattavien ohjelmien kanssa. Tämän hetkinen suositus on olla asentamatta päivitystä, mikäli sen on ehtinyt lataamaan.

Toistaiseksi Microsoft ei ole vahvistanut, milloin päivityksen jakelu alkaa uudestaan. Näillä näkymin päivityksen jakelu ei myöskään ala automaattisesti Windows Updaten kautta. Ohjelmistojätti kertoo kuitenkin tiedottavansa, kun ongelmat on selätetty ja päivityksen jakelu jatkuu.