Uusimmat

Microsoft liittyi Linux Foundationin platinajäseneksi

18.11.2016 09:50 Muropaketin toimitus

microsoft-linux-20161117

Microsoft ja Linux ovat monien mielestä ikuisia vihollisia toisilleen. Torstaina Microsoft ja Linux Foundation tiputtivat kuitenkin varsinaisen pommin ilmoittamalla Microsoftin liittyneen Linux Foundationin platina-tason jäseneksi.

Microsoft on tuorein jäsen Linux Foundationin platina-kerhossa, johon kuuluvat tulokkaan lisäksi Cisco, Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, IBM, Intel, NEC, Oracle, Qualcomm ja Samsung. Platina-tason jäsenet joutuvat maksamaan asemastaan 500 000 dollarin vuosittaisen jäsenmaksun.

Innostus Linuxista ja avoimesta lähdekoodista eivät ole täysin uusia asioita Microsoftille. Se on jo aiemmin luovuttanut muun muassa merkittäviä määriä koodia Linux-kerneliin ja tuonut (Ubuntu) Linux-tuen myös Windows 10 -käyttöjärjestelmään yhdessä Canonicalin kanssa. Tänä vuonna yhtiö on muun muassa kuulunut avoimen lähdekoodin GitHub-palvelun aktiivisimpiin koodinluovuttajiin ja julkaissut Xamarin-ohjelmistokehityskitin avoimena lähdekoodina.

Linux Foundationiin liittymisen lisäksi Microsoft otti Googlen osaksi .NET Foundation -järjestöä, ja ilmoitti työskentelevänsä Samsungin kanssa tuodakseen .NET-tuen kaikille Tizen-laitteille. Voit lukea asioista lisää Linux Foundationin ja Microsoftin lehdistötiedotteista.