UUSIMMAT

Microsoft lipsautti: Edge-selaimen tuki laajennoksille jo melkein täällä

10.12.2015 21:34 | Petrus Laine | 1

Microsoftin Edge-selain julkaistiin Windows 10 -käyttöjärjestelmän mukana, mutta sitä luonnehdittiin myös yhtiön itsensä toimesta vielä osittain keskeneräiseksi. Yksi oleellisista puutteista selaimessa on lisäosien puute, eikä tukea niille odotuksista huolimatta saatu mukaan vielä syyspäivitykseenkään.

Ensimmäisenä lisäosista pääsevät nauttimaan Windows Insider -ohjelmaan kuuluvat käyttäjät. Tarkka julkaisuajankohta ei ole vielä selvillä, mutta Microsoftin sivuille oli jo eksynyt sivu, jossa mainostettiin selainlaajennosten saapumista Edgelle. Valitettavasti tekstistä oli sensuroitu koontiversio, jonka mukana tuki niille saapuu.

Microsoft on aiemmin jo kertonut, että se aikoo tehdä laajennoksien luomisesta helppoa, ja vielä helpompaa mikäli käytössä on saman laajennoksen Chrome-version koodi. WalkingCat-nimimerkkiä käyttävä Twitter-käyttäjä on päässyt jo ihmettelemään laajennosten rakennetta. WalkingCatin mukaan laajennoksen koodista tarvitsee vaihtaa vain ”chrome” ”msBrowser”:ksi, ja tehdä vain pieniä muita muutoksia, että laajennos toimii Edgellä. Valitettavasti sivu, jolta hän pääsi lataamaan laajennokset, on ehditty jo poistamaan verkosta.

Microsoft accidentally teases browser extensions for Edge with RES and Pinterest

 

Keskustelu

Tätä on odotettu. Kaikissa muissa selaimissa on jotain vikaa ettei niihin voi olla täysin tyytyväinen mutta Edge vaikutti ensitestien perusteella muuten hyvältä, mutta lisäosien puute teki siitä kelovottoman päivittäiseen käyttöön.

Muropaketin uusimmat