UUSIMMAT

Microsoft lisää Edge-selaimeen tuen avoimelle VP9-videokoodekille

09.09.2015 18:28 | Petrus Laine | 7

Microsoft on ilmoittanut lisäävänsä uuteen Edge-selaimeensa tuen avoimelle WebM/VP9-videotoistolle. VP9 on Googlen kehittämä avoimen lähdekoodin videokoodekki, joka kilpailee ominaisuuksiltaan lähinnä HEVC / H.265:n kanssa.

Microsoft Edge Dev -blogin mukaan tuki tulee aluksi saataville Media Source Extensionsin kautta ja se on rakennettu niitä sivustoja varten, jotka käyttävät VP9-videoita Edgen jo tukemien äänikoodekkien kanssa. Myöhemmin yhtiö tulee lisäämään selaimen tuen VP9-videoiden toistolle paikallisesti sekä media-tagien kautta. VP9-tuki on toteutettu sekä laitteisto- että ohjelmistokiihdytettynä.

Vaihtoehtoisten äänikoodekkien tuki on vielä harkinnan alla. Tällä hetkellä yhtiö harkitsee tuen lisäämistä OGG:lle, Opukselle ja Vorbisille. Microsoft kertoo ottavansa avoimet koodekit vakavasti, ja yhtiö onkin yksi tuoreen Alliance for Open Media -yhteenliittymän perustajajäsenistä. Yhteenliittymä aikoo jatkossa kehittää avoimia teknologioita ja mediaformaatteja. VP9:n ohella Microsoft mainitsee Thor- ja Daala-koodekit oleellisiksi lähtökohdiksi avoimille mediaformaateille tulevaisuudessa.

Microsoft Edge Blog, Announcing VP9 support coming to Microsoft Edge

Keskustelu

A setting will be available that alternatively enables or disables VP9 support.

No hyvä, jatkossakin katselen (vanhalla) läppärillä mieluummin rautakiihdytettyjä h264-videoita.

maila

VP9 ei yllä edes h264 tasolle.

Taidat sekoittaa VP8:iin joka jäi vähän h.264:sta vissiin jälkeen kuvanlaadussa bitrateen suhteutettuna, VP9 on ihan eri luokassa kuin nuo 2

Ei tarvitse ihan lähiaikoina avata Edge selainta:
Edge won't support extensions (of any kind) until the Q1 2016 'Redstone' upgrade.

Hyvä kuitenkin, jos korjailevat muita puutteita ennen sitä.

Vierailija

eipä siinä video codecit auta kun adblock uupuu.. :(

Eiköhän se ie:stä tuttu tracking protection lisätä edgeenkin

Muropaketin uusimmat