Microsoft Outlookissa on outo bugi joka estää viestien lukemisen ja luomisen – näin korjaat sen

13.05.2021 15:51 | Muropaketin toimitus

Microsoft Outlook -sähköpostisovellus on edelleen yksi tärkeimmistä sovelluksista ainakin yrityskäytössä. Nyt kyseinen sovellus on aiheuttanut osalle käyttäjistä raivostuttavia ongelmia.

Microsoft julkaisi vastikään päivityksen Outlookin työpöytäversioon. Ikävä kyllä kyseinen päivitys rikkoi joidenkin käyttäjien sähköpostin.

Outlook 2104 build 13929.20372 -versiossa on ilmennyt ongelma, joka estää sähköpostien lukemisen ja uusien sähköpostien luomisen. Sähköpostia avattaessa käyttäjä saattaa nähdä vain pienen osan viestiä – tai sen ensimmäisen rivin.

Hermoja on koetellut myös bugi sähköpostien luomisessa. Käyttäjän kirjoittaessa sähköpostia kaikki on voinut sujua hyvin – kunnes hän painaa enteriä. Tämän jälkeen kaikki aiemmin kirjoitettu teksti on hävinnyt.

Microsoft on onneksi löytänyt vian ja julkaissut päivityksen. Jotta käyttäjän sähköpostisovellus päivittyisi, Microsoft Office -päivitysten pitää olla kytkettynä päälle. Toinen vaihtoehto ongelman korjaamiseksi on vaihtaa takaisin vanhempaan versioon Outlookista, joka onnistuu kirjoittamalla komentotulkkiin seuraavat rivit:

  • cd ”C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\ClickToRun”
  • officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.13901.20462

Tämän jälkeen Outlookin pitäisi vaihtua aiempaan ja toimivaan versioon.

Muropaketin uusimmat