UUSIMMAT

Microsoft tarjoaa OneDrive-käyttäjille mahdollisuuden pitää ilmaisen 15 Gt:n tallennustilansa ja kamerabonuksen

12.12.2015 20:37 | Petrus Laine

20151212onedrive

Microsoft ilmoitti viime kuussa, että se tulee pienentämään OneDrive-pilvitallennuspalvelunsa ilmaisen tilan määrän 15:stä viiteen gigatavuun, ja poistamaan 15 Gt:n ns. Camera Roll -bonuksen kokonaan käytöstä. Camera Roll on toiminto, joka lähettää kuvat älypuhelimesta automaattisesti käyttäjän One Drive -tilille.

Vähemmän yllättäen ilmaisesta pilvitallennustilasta nauttineet asiakkaat eivät olleet lainkaan tyytyväisiä muutokseen, ja yli 72 000 käyttäjää ilmaisikin asiasta mielipiteensä OneDriven UserVoice-sivuilla.

Nyt Microsoft on päättänyt kääntää kelkkansa asian suhteen ainakin osittain. Nykyiset asiakkaat saavat mahdollisuuden pitää nykyisen ilmaisen tilansa, eli 15 Gt ja toiset 15 Gt mikäli Camera Roll -toiminto on käytössä. Käyttäjän tulee vain kirjautua OneDrive-palveluun ja vierailla sen Bonus-sivuilla kuittaamassa, että haluaa pitää ilmaisen tilansa. Aikaa ilmoittautumiselle on tammikuun loppuun saakka.

Lisäksi käyttäjillä, joilla one OneDrive-palvelun ilmaisesta tilasta käytössä yli 5 Gt, saavat Microsoftilta ilmaisen yhden vuoden Office 365 Personal -lisenssin, johon kuuluu 1 teratavu tallennustilaa OneDrive-pilvipalvelusta. Microsoft ei tarkentanut milloin OneDrivessä pitää olla ollut yli 5 Gt dataa, että käyttäjä pääsee mukaan Office-tarjoukseen, mutta kertoi siihen oikeutettujen asiakkaiden saavan asiasta sähköpostin vuoden alkupuolella.

OneDrive, Bonus

Windows Central, OneDrive users can keep their free 15GB of stroage and camera roll bonus after all, if they opt-in by Jan. 31