Microsoft Teams saa Together-tilan

11.07.2020 15:46 | Muropaketin toimitus

Videoneuvotteluissa käytetty Microsoftin sovellus Teams saa piakkoin uuden päivityksen. Sen mukana tulee Together-tila, joka sijoittaa käyttäjät virtuaaliseen auditorioon.

Microsoftin tutkimuksen mukaan noin 60 prosenttia työntekijöistä on tuntenut itsensä etäiseksi kollegoistaan. Teamsin tulevat päivitykset pyrkivät helpottamaan asiaa. Odotettavissa on ainakin Together-tila, joka sijoittaa käyttäjät virtuaaliseen auditorioon, uusi tapa nostaa käsi ylös huomion saamiseksi sekä tekstipohjaisessa keskustelussa käytettävät puhekuplat. Pian on tulossa myös ominaisuus, joka huomiota herättävällä tavalla korostaa puhuvan henkilön.

Lisäksi Teamsiin on tulossa virtuaalisia taustoja ja erilaisia videosuotimia sekä ”dynaaminen näkymä”, jonka avulla käyttäjä voi korostaa tietyt henkilöt enemmän esille. Mobiiliversiossa tullaan myös jatkossa hyödyntämään Cortana-avustajaa, jonka kautta voi muun muassa soittaa puheluita sekä lähettää tiedostoja.

Osallistujia keskusteluissa voi olla jatkossa tuhat henkilöä, mutta samaan aikaan voi katsella vain 49 videoikkunaa. Passiivisesti keskusteluja voi seurata 20 000 ihmistä.