UUSIMMAT

Microsoft tuo x64-sovellustuen Arm-pohjaiselle Windows 10 -käyttöjärjestelmälle jo tänä vuonna

04.10.2020 10:29 | Muropaketin toimitus

Microsoft ilmoitti, että se on tuomassa x64-sovellustukea Arm-pohjaiselle Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Microsoft on varmasti laittanut merkille Arm- ja x86/x64-arkkitehtuurien kilpailun koventumisen, joten kyseessä lieneekin Microsoftin strateginen päätös saada lisää jalansijaa Arm-alustoilla.

Aiemmin Arm-arkkitehtuuria hyödynnettiin lähinnä matalan suorituskyvyn ja vähäisen virrankulutuksen sovellutuksissa. Viime vuosina Armin suunnittelufilosofia on kuitenkin kehittynyt silmällä pitäen yhä tehokkaampia sovellutuksia.

Microsoftin halu tuoda x64-sovellustuki Armille kummunnee myös Applesta. Se on näin paremmissa asemissa ajatelleen kilpailua Arm-markkinoilla, sillä Apple tuo tuleviin Apple-tietokoneisiinsa itse kehittämänsä Arm-suorittimet.

X64-sovellustuen on määrä saapua ensin Windows Insider -jäsenien saataville marraskuussa, mutta ainakin vielä siinä vaiheessa tuki on toteutettu emulaatiopohjaisesti. Tuen pitäisi toimia kaikissa Windows/Arm -järjestelmissä muutaman viime vuoden ajalta prosessorista riippumatta.

Muropaketin uusimmat