Uusimmat

Microsoft vahvisti 8,5 miljardin dollarin Skype-kaupan

10.05.2011 16:25 Juha Kokkonen

Skype&MicrosoftMicrosoft on vahvistanut aiemmin tänään spekuloidun yrityskaupan ääni- ja videopuhelupalvelu Skypestä. Microsoft ostaa Skypen sen nykyisenä omistajana toimivalta sijoitusryhmältä 8,5 miljardilla dollarilla (noin 5,9 miljardia euroa). Skypen nykyinen toimitusjohtaja Tony Bates siirtyy Microsoftin Skype-osaston johtoon.

Skype on ilmiömäinen palvelu, jota miljoonat ihmiset rakastavat ympäri maailman. Yhdessä me luomme reaaliaikaisen viestinnän tulevaisuuden, jotta ihmiset voivat helposti pysyä yhteydessä perheen, ystävien, asiakkaiden ja työkavereiden kanssa mistä tahansa maailmankolkasta käsin”, kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer.

Skype tulee tulevaisuudessa tukemaan Microsoftin Xbox-, Kinect ja Windows Phone sekä laajaa valikoimaa Windows-laitteita. Lisäksi Microsoft tulee yhdistämään Skype-käyttäjät muiden palveluidensa käyttäjien kanssa. Kaupan ei pitäisi vaikuttaa Microsoftin ekosysteemin ulkopuolisiin käyttäjiin, sillä Ballmer lupaa jatkaa investointeja Skype-tukeen myös Microsoftin ulkopuolisilla ohjelmistoalustoilla. Skypellä oli vuonna 2010 170 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joiden kesken välittyi 207 miljardia minuuttia ääni- ja videopuheluita.

Microsoft järjestää lehdistötilaisuuden Skype-kaupasta ja tänään klo 18 Suomen aikaa alkavaa tilaisuutta voi seurata Microsoftin uutissivuston kautta suorana lähetyksenä.

Microsoftin lehdistötiedote

Microsoft Live Webcast