Uusimmat

Microsoft vahvisti Zunen

14.09.2006 23:17 Ville Suvanto

Apple julkaisi alkuviikosta uudistetut 5.5-sukupolven iPod- ja toisen sukupolven iPod Nano- ja iPod Shuffle -soittimet, mutta Microsoft on omalta osaltaan tehnyt jo vastaiskun. Microsoft on esitellyt aiemmin Argo-projektina tunnetun Zune-multimediasoittimen, josta on uutisoitu aiemmin pariin otteeseen Muropaketinkin toimesta. Microsoft ei tosin toistaiseksi ilmoittanut tuotteen hintaa tai saatavuutta.

Toshiban aiemmin vuotamien tietojen mukaan Zune tulee sisältämään 30 gigatavuisen kiintolevyn, 802.11b/g-WLAN-yhteyden, FM-virittimen, USB 2.0 -liitännän sekä kookkaan kolmen tuuman kokoisen LCD-näytön. Microsoft on nyt vahvistanut edellä mainitut tiedot ja paljastanut hieman lisääkin uutukaisestaan. Zune tulee sisältämään Zune-to-Zune-jakamisen, jolla käyttäjät voivat jakaa keskenään mm. musiikkia, soittolistoja ja kuvia. Jaettuja kappaleita voi kuunnella kolme kertaa kolmen päivän aikana ja merkityt kappaleet voi myöhemmin ostaa Zune Marketplacesta. Zune Marketplace on Microsoftin vastaus iTunesille ja toimii mediasoittimen lisäksi varastona ja kuva- ja videotiedostojen hallintaohjelmana.

Microsoft tuo Zunelle myös kolme oheislaitepakettia, Car Packin, joka sisältää FM-virittimen autolaturilla, Home A/V Packin, joka sisältää AV-ulostulokaapelin, tukiaseman, synkronointikaapelin, AC-adapterin ja langattoman kauko-ohjaimen, sekä Travel Packin, joka sisältää kuulokkeet, dual connect -kauko-ohjaimen, suojapussin, synkronointikaapelin sekä AC-adapterin.

DailyTech, Microsoft Launches Zune

Microsoft, Lehdistötiedote