UUSIMMAT

Microsoft Windows 10 saamassa mielenkiintoisen muutoksen – jatkossa käyttöjärjestelmän voi optimoida haluamaansa käyttötarkoitukseen

03.04.2021 13:15 | Muropaketin toimitus

Microsoft Windows 10 -käyttöjärjestelmä on saamassa uuden ominaisuuden. Se on vielä tällä hetkellä testivaiheessa.

Tuleva ominaisuus tulee näillä näkymin ilmestymään Windows 10:n asetusvalikkoihin. Device Usage -nimellä kutsuttava ominaisuus on tällä hetkellä sisäisessä testauksessa, mutta TechSpotin mukaan se on jo myös testattavana joissakin käyttöjärjestelmän testiversioissa.

Windows Latest -julkaisu oli itse asiassa päässyt kokeilemaan uutta ominaisuutta. Jotta ominaisuuden sai kytkettyä päälle, Microsoftille täytyi antaa pääsy käyttäjän tietoihin ”personoitujen kokemusten luomiseksi”. Käyttäjälle on ominaisuuden myötä tarjolla muokattu käyttökokemus eri kategorioineen. Niihin kuuluu ainakin luova työ, koulutyö, viihde, liiketoiminta ja pelaaminen. Käyttäjä voi valita useamman kuin yhden kategorian.

Vielä ei ole täysin selvillä, mitä kaikkea optimointiprosessiin kuuluu, mutta ilmeisesti käyttäjälle ainakin ehdotetaan erilaisten työkalujen ja sovellusten lataamista. Voisi ainakin kuvitella, että Device Usage optimoisi myös muulla tavoin käyttäjäkokemusta.