UUSIMMAT

Microsoft Windows 10X -käyttöjärjestelmän päivitysten lupaillaan olevan supernopeita ja sujuvia

17.02.2020 16:15 | Muropaketin toimitus

Microsoft-käyttöjärjestelmien päivittäminen on tunnetusti saattanut olla melkoisen hidasta. Tähän on kuitenkin ehkä luvassa parannusta Windows 10X:n myötä.

Kaksinäyttöisille laitteille suunniteltu Windows 10X -päivittyy Microsoftin mukaan huomattavasti nopeammin kuin aiemmat Windows-versiot.  Luvatusti päivityksen lataaminen, asentuminen ja uudelleenkäynnistys onnistuu jopa alle 90 sekunnissa.

Windows 10X:ssä on käytössä ratkaisu, jonka ansiosta käyttöjärjestelmä, ajurit ja ohjelmistot ovat erillään toisistaan. Tämä mahdollistaa päivityksen sujuvamman asentamisen, eivätkä ohjelmistot pääse sotkemaan järjestelmätiedostoja tai muuta tärkeää dataa.

Raportoidusti eristäminen on toteutettu käyttöjärjestelmän ydintoiminnoista irrallaan olevien emulaattoreiden avulla. Käytännössä tämä mahdollistaa päivityksen asentamisen taustalla. Käynnistettäessä tietokone jossain vaiheessa uudelleen, uusi päivitys vaihtuu automaattisesti käyttöön.

Eristäminen parantaa myös tietoturvaa, sillä sovellusten mahdolliset haittaohjelmat ovat niin ikään erillään käyttöjärjestelmästä. Emulaattorien käyttö mahdollistaa myös paremman yhteensopivuuden, joten Windows 10 -sovellukset toiminevat ilman suurempia ongelmia myös Windows 10X:ssä.

Kerroimme aiemmin, että Windows 10X on jo testattavissa.