Microsoft yritti korjata Windowsin audio-ongelmia, printterit menivät hetkeksi sekaisin?

05.10.2019 18:55 | Muropaketin toimitus

Microsoftille on vaihteeksi satanut negatiivista julkisuutta, sillä sen yritys korjata Windows 10 -käyttöjärjestelmää johti väitetysti uusiin ongelmiin.

Windows Latest -sivuston mukaan syypäänä on syyskuussa julkaistu paikkaus KB4517211. Sen oli tarkoitus korjata ainakin audio-ongelmia. Audiopulmat liittyivät siihen, että joissain peleissä äänet kuulostivat hiljaisilta. Käyttäjät ovat kuitekin raportoineet, että päivitys aiheutti vikoja heidän tulostimiinsa. Erityisesti ongelmia on ollut HP:n tulostimissa.

– KB4517211-päivityksen jälkeen tulostinjono kaatuili. Päivityksen poistaminen ja uudelleenkäynnistys ratkaisivat ongelman, eräs käyttäjä kirjoitti Microsoftin palautesivustolla.

Käyttäjän mukaan myös Käynnistä-painike oireili. Bleeping Computer puolestaan raportoi, että tulostinongelman olisi syynä KB4522016 -päivitys. Microsoftin itsensä mukaan tulostinongelmat johtuivat 23. syyskuuta julkaistuista tietoturvapäivityksistä tai Internet Explorer -päivityksistä.

Jos ongelma vaivaa omaa konetta, tulostustyö, tulostin tai molemmat kannattaa yrittää käynnistää uudelleen. Tulostinongelmaan on kuitenkin jo julkaistu korjauskin, joten oma Windows kannattaa päivittää, jos ongelmia on.

Muropaketin uusimmat