UUSIMMAT

Microsoftilta luvassa ”pian” Cortana-älykaiutin

26.02.2017 10:10 |

Microsoftilla on oma puheella ohjattava digiapuri Cortana. Se on tuttu etenkin Windows-puhelimista, mutta myös tietokoneiden käyttöjärjestelmästä. Tähän asti se on kuitenkin asunut vain muillakin tavalla ohjattavissa laitteissa. Joulukuussa demovideolla kuitenkin esiteltiin yhdessä Harman/Kardonin kanssa tehtyä Cortanaan perustuvaa älykaiutinta.

Älylaitteiden käytössä onkin käynnissä pieni vallankumous. Näytön tuijottamisen ja käsillä tai sormilla tekemisen oheen on kiilaamassa entistä vahvemmin puheohjaus. Sinänsä idea on jo vanha, mutta Amazon Echo ja Google Home ovat nostaneet pelkkää puhetta käyttöliittymänä käyttävien laitteiden herättämän kiinnostuksen uudelle tasolle.

PhoneArena huomasi, että WiFi-sertifioinnista vastaava ryhmä on nyt myöntänyt sertifikaatin laitteelle, joka lupahakemuksen mukaan on nimeltään ”Harman Kardon with Cortana”. Pikanttina yksityiskohtana kaiuttimen käyttöjärjestelmäksi kerrotaan Linux. Juuri muuta laitteesta ei hakemuksesta selviäkään.

Sertifiointi kuitenkin kertoo, että laitteen mahdollinen julkaisu on teknisesti mahdollista milloin tahansa. Mikäli Harman Kardonin aiemmista tuotteista voi päätellä jotain, tulee yhteistyön tulos olemaan ainakin äänenlaadullisesti edellä Amazonin ja Googlen tuotteita.

Muropaketin uusimmat