Uusimmat

Microsoftilta Surface Ergonomic -näppäimistö paikkamaan Surface-näppäimistön pettymystä

28.10.2016 19:15 Petrus Laine

Microsoft Surface Ergonomic Keyboard

Microsoftin Surface-näppäimistö näki päivänvalon ennen aikojaan vuotokovien myötä. Moni näppäimistön nähnyt ilmaisi pettymyksensä minimalistiseen näppäimistöön, jonka suunnittelussa ergonomialle ei ole juuri annettu sijaa.

Microsoftin julkaistua Surface Studio -tietokoneen sama näppäimistö esiintyi myös sen esittelyn yhteydessä, ja ainakin allekirjoittanut ei voinut kuin ihmetellä tuotteiden parittamista yhteen. Miten ergonomialtaan ilmeisen heikko näppäimistö ja työpöydän mainoslauseiden mukaan studioksi muuttava, moneen taipuva all-in-one-tietokone voisivat sopia yhteen?

Microsoft Surface Ergonomic Keyboard

Kaikeksi onneksi Microsoft ei jätä ergonomian perään haikailevia täysin pulaan. Yhtiön verkkokauppaan on nimittäin ilmestynyt uusi Surface Ergonomic Keyboard. Näppäimistö noudattaa perinteisistä ergonomisista näppäimistöistä tuttua kahtia jaettua näppäinasettelua, mutta pitää mukanaan Surface-perheen minimalistisen muotoilun ja hyvin matalat näppäimet. Mukana on tietenkin myös luonnolliseen näppäilyasentoon välttämätön kaareva muotoilu. Näppäimistöön kuuluu lisäksi Alcantara-mikrokuitukankaalla päällystetty rannetuki, joka on kuvien mukaan kiinteä osa näppäimistöä eikä sitä siten saisi siitä lainkaan irti.

Microsoft Surface Ergonomic Keyboard

Microsoftin Surface Ergonomic Keyboard on tällä hetkellä ennakkotilattavissa US-näppäinasettelulla Yhdysvaltojen Microsoft Storesta. Näppäimistön ennakkotilaushinta on 129,99 dollaria ja sen toimitukset aloitetaan 10. marraskuuta. Suomen Microsoft Storessa näppäimistöä ei ole ainakaan vielä, eikä Microsoft ole kertonut mahdollisen Nordic-näppäinasettelun omaavan version aikataulusta, tai edes tuleeko sellaista. Nähtäväksi jää, tuoko Microsoft myös Surface-näppäimistöäkin epäergonomisemmaksi tuomitun Surface-hiiren kaveriksi ergonomisemman version.