UUSIMMAT

Microsoftin palveluiden käyttäjät voivat jättää salasanat historiaan

17.09.2021 10:28 | Muropaketin toimitus

Microsoftin palveluiden käyttäjät voivat korvata salasanan kokonaan esimerkiksi Microsoft Authenticator -sovellukseen saapuvalla koodilla.

Microsoft Authenticator -koodin lisäksi käyttäjät voivat tunnistautua myös tekstiviestillä tai sähköpostilla lähetettävän koodin tai Windows Hellon avulla. Aiemmin vain kaupalliset käyttäjät ovat voineet jättää salasanat historiaan, mutta nyt ominaisuus on tarjolla myös tavallisille käyttäjille. Näin esimerkiksi Microsoft Outlookia ja OneDriveä voi jatkossa käyttää ilman salasanaa.

Microsoftin mukaan salasanattomuuteen on monia hyviä syitä. Ihmisillä on tapana unohtaa salasanansa, tai vaihtoehtoisesti salasanoista tehdään aivan liian helposti arvattavia. Microsoftin mukaan esimerkiksi 15 prosenttia käyttäjistä kertoo salasanansa perustuvan lemmikkinsä nimeen. Pakollisten salasanavaihtojen myötä 40 prosenttia käyttäjistä on luonut kaavan, jossa esimerkiksi ”Syksy2021”-salasana muuttuu ”Talvi2021”-salasanaksi.

Omasta tilistä voi nyt tehdä kokonaan salasanattoman yhdistämällä tiliin Microsoft Authenticatorin ja ottamalla toiminnon käyttöön Microsoft-tilin asetuksista. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Ominaisuus saapuu aalloissa kaikkien käyttäjien saataville lähiviikkoina.