UUSIMMAT

Microsoftin tulevasta Windows 11 -käyttöjärjestelmästä julkaistiin kuvia

16.06.2021 15:34 | Muropaketin toimitus

Microsoft Windows 10 ei olekaan ikuinen, sillä sen tuen tiedetään loppuvan muutaman vuoden kuluttua. Luvassa on siis seuraaja. Tulevasta Windows 11 -käyttöjärjestelmästä onkin nyt vuotanut kuvia.

Tom’s Hardwaren mukaan kuvat ovat aitoja, mutta aikaisesta koontikäännöksestä. Kuviin voi siis suhtautua niin, etteivät ne välttämättä anna todellista kuvaa lopullisesta tuotteesta.

Joitakin huomioita voi toki tehdä. Ulkonäkö ei ole ainakaan näissä kuvissa juurikaan muuttunut Windows 10:stä. Katse hakeutuu kuitenkin pyöristettyihin reunoihin sekä tehtäväpalkin keskelle asetettuihin Käynnistä-valikkoon ja ikoneihin. Kuvavuotojen perusteella ne voi siirtää myös perinteiselle paikalleen. Mainittakoon, että Käynnistä-valikko oli myös peruutetussa Windows 10X -käyttöjärjestelmässä keskellä.

On mahdollista, että Microsoft on luopumassa Live Tiles -ikoneista, sillä ainakaan vuotaneissa kuvissa niitä ei näy. Nimeämistyyli säilynee Home, Pro ja Enterprise -mallissa, sillä Settings-valikosta voi lukea tekstin Windows 11 Pro.

Ulkokuoren alla olevista muutoksista yksi saattaa olla tuki big.LITTLE-suoritinarkkitehtuurin parempaan hyödyntämiseen. Huhujen mukaan Windows olisi julkaisemassa isoa päivitystä Intelin Alder Lake -suorittimien julkistuksen aikoihin, joka tapahtuu vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa. ”Päivityksen” on arveltu olevan mahdollisesti kyseinen uusi Windows 11.