UUSIMMAT

Microsoftin uusi päivitys meni taas reisille – käyttäjillä ongelmia ympäri maailman

25.05.2020 12:44 | Muropaketin toimitus

Microsoftin käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat perinteisesti olleet aikamoisia murheenkryynejä. Uusi KB4556799-päivitys on aiheuttanut niin ikään ongelmia käyttäjille.

BleepingComputerin mukaan päivitys on muun muassa aiheuttanut sinisiä kuolemanruutuja, tuhonnut dataa, heikentänyt suorituskykyä peleissä tai aiheuttanut ääniongelmia – jos päivityksen on edes saanut asennettua. Myös Edge ja Chrome -selaimet ovat kaatuilleet.

Microsoft tiedotti nyt, että päivitys saattaa rikkoa tietokoneen internet-yhteyden kokonaan, jos käytössä on 4G LTE -modeemi. Vaikka yhteys ei toimi, käyttöjärjestelmä voi antaa ymmärtää yhteyden olevan kunnossa. Tietotekniikka jätti sanoi painivansa tämän ja muiden ongelmien parissa.

Eräs käyttäjä sanoi tietokoneensa olleen ”raunioina” päivityksen jälkeen, vaikka aiemmin viaton tietokone on vasta kuukauden vanha. Kone alkoi resetoida itseään toistuvasti ja näyttää kuolemanruutuja. Toinen käyttäjä puolestaan sanoi ääniajureiden kadonneen päivityksen asentamisen jälkeen. Kolmas väitti tietokoneen tiedostojen kadonneen.

Viimeksi Windows 10 -päivitys aiheutti ongelmia maaliskuussa. Tuolloin raportoitiin niin ikään ainakin kadonneista tiedostoista, ääniongelmista ja suorituskyvyn heikentymisestä.