Microsoftin uusi toimitusjohtaja selviää alkuvuodesta

18.12.2013 18:33 | Ville Suvanto

Microsoftin toimitusjohtajana pitkään toiminut Steve Ballmer ilmoitti yllättäen elokuussa jättävänsä tehtävänsä seuraavan 12 kuukauden aikana. Internetissä alkoi välittömästi huhuilu seuraajasta ja yhdeksi vaihtoehdoksi nostettiin Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop.

Työryhmällä oli käsissään alun perin yli 100 nimeä, joka karsittiin nopeasti 20:een ja marraskuussa lista sisälsi viisi potentiaalisinta. Joulukuun alussa jäljellä oli enää kaksi ehdokasta ja huhujen mukaan kyseessä olisi Fordin toimitusjohtaja Alan Mullally ja Microsoftin pilvipalveluiden johtaja Satya Nadella.

Jon Peddie Research kommentoi aiemmin, että sen näkemyksen mukaan Microsoft ei tarvitsisi Bill Gatesin kaltaista visionääriä yrityksen johtoon, vaan bisnesorientoituneen henkilön, joka tunnistaa potentiaaliset tuottavat tuotteet ja teknologiat kehityskaaren aikaisessa vaiheessa.

Microsoftin virallisella blogisivustolla on nyt julkaistu kirjoitus yrityksen hallituksen jäsenen John W. Thompsonin toimesta. Thompsonin mukaan haku edistyy suunnitellusti ja valinta saadaan tehtyä ensi vuoden aikaisessa vaiheessa. Hän kiitti samaisessa kirjoituksessaan Microsoftin työntekijöiden panosta siitä huolimatta, että yritys tulee leikkaamaan johtotason henkilöstöään. Kiitos kohdistui myös kannattavuuden kasvuun, uusiin Windows-versioihin, uusiin Surface-laitteisiin ja Xbox One -pelikonsolin julkaisuun.

Microsoft, Microsoft board of directors update on CEO search