Microsoftin UWP-alustan pelituki paranee: Vaihteleva virkistystaajuus ja modit tulossa

31.03.2016 12:31 | Petrus Laine

Age of Empires 2 HD ja The Witcher 3 UWP-peleinä

Microsoftin Phil Spencer kertoi eilen Microsoftin pelisuunnitelmista Universal Windows Platformilla. UWP-alusta on saanut aiemmin kritiikkiä etenkin pelien kohdalla rajoittuneista ominaisuuksistaan.

Yksi eniten kritisoiduista asioista UWP:ssä on pakotettu v-sync (pystytahdistus), sekä FreeSync- ja G-Sync-teknologioiden eli vaihtelevan virkistystaajuuden tuen puute. Spencerin mukaan Microsoft työskentelee parhaillaan korjatakseen nämä ongelmat. Tämän hetkisen aikataulun mukaan UWP tulee sallimaan v-syncin poistamisen käytöstä, sekä tukemaan FreeSync- ja G-Sync-teknologioita toukokuussa.

Toinen kritiikkiä aiheuttanut aihe on CrossFire- ja SLI-teknologoiden tuen puute. Spencer ei maininnut sanallakaan, että näille tulisi tukea, mutta muistutti että useamman grafiikkapiirin kokoonpanot toimivat jo nyt DirectX 12 -rajapinnalla myös UWP-ohjelmissa, mikäli kehittäjä on rakentanut peliinsä tuen rajapinnan omille usean GPU:n käytön mahdollistaville ominaisuuksille.

Microsoft on tosissaan aikeissaan saada UWP:stä tulevaisuuden pelialustan. Esimerkkinä tästä yhtiö esitteli uuden käännösohjelmansa kykyjä. Microsoftin uudella käännösohjelmalla, joka mahdollistaa Win32- ja .NET-ohjelmien kääntämisen UWP-ohjelmiksi, oltiin tehty UWP-versiot Age of Empires 2 HD:n Steam-versiosta ja The Witcher 3: Wild Hunt -pelistä. Kumpikin peleistä toimi moitteetta UWP-ohjelmana. Microsoft oli panostanut Age of Empires 2 HD:n UWP-versioon myös uuden Live-ruudun merkeissä, ja sen Live-ruutu näytti, montako pelaajaa peliä pelasi sillä hetkellä moninpelitilassa Steamissa. Myös esimerkiksi Steamworksin modit toimivat UWP-alustalle käännetyssä versiossa pelistä. Microsoft tulee myöhemmin myös mahdollistamaan erilaiset overlayt, sekä UWP-pelien modaamisen muutoinkin kuin vain esimerkiksi Steam-pelien käännösversoiden Steamworks-modien merkeissä.

Kerro uutisen kommenteissa, uskotko Universal Windows Platformista kasvavan vakavasti otettava pelialusta ohi Win32:n, vai jääkö se raakileeksi?