Uusimmat

Mikä takkuaa GeForce RTX 3090 Ti -näytönohjaimen saapumisessa myyntiin? Joitakin arvioita esitetty

05.02.2022 20:50 Muropaketin toimitus

Nvidia esitteli GeForce RTX 3090 Ti -lippulaivanäytönohjaimensa CES 2022 -tapahtumassa ja vihjaili kortin tulevan markkinoille lähiaikoina. Nvidian oletetut aikeet eivät kuitenkaan käyneet toteen. Näytönohjain oli tarkoitus julkistaa ainakin huhumyllyn mukaan tammikuun  27. päivä.

Kerroimme aiemmin, että Nvidialla on arveltu olleen monenlaisia ongelmia näytönohjaimensa kanssa, ja ne ovat tiettävästi olleet todellisia.

Useiden lähteiden mukaan korteissa on ollut ainakin BIOS-ongelmia sekä piirilevyihin liittyviä ongelmia, jotka ovat tiettävästi jo korjattu. Wcctech kuitenkin kertoo uudesta ongelmasta, jonka mukaan näytönohjainten viivästyminen voisi olla yhteydessä G102-grafiikkapiirien pulaan.

GeForce RTX 3090 Ti ei käytä mitä tahansa GA102-grafiikkapiiriä, vaan se on täysin riisumaton versio, jossa on kaikki ominaisuudet käytössä suorituskyvyn takaamiseksi. Näytönohjaimessa on myös korkeammat kellotaajuudet, minkä vuoksi virrankulutus on noussut 350 watista 450 wattiin. On mahdollista, että kyseisen GA102-version valmistaminen takkuilee syystä tai toisesta. Wccftech arvelee vielä, että pulaa saattaa olla myös VRAM-muisteista, sillä GDDR6X-muistien toimitusvaikeudet ovat olleet tapetilla aiempienkin mallien kanssa.

Huolimatta epävarmasta tilanteesta, kumppanivalmistajien GeForce RTX 3090 Ti -näytönohjaimia on ollut ennakkomyynnissä joillakin jälleenmyyjillä. Hintataso on liikkunut tuhansissa euroissa.

Muropaketin uusimmat