Modulaarisesta Everest-näppäimistöstä käynnistettiin joukkorahoituskampanja

05.03.2020 10:31 Muropaketin toimitus

Joukkorahoituksen kohteena oleva Everest-näppäimistö eroaa muista modulaarisuudellaan. Näppäimistössä käytettävät mekaaniset kytkimet ovat vaihdettavissa lennosta. Mahdollisen numeronäppäimstön voi kytkeä näppäimistön vasempaan tai oikeaan laitaan. Näppäimistön ylälaidasta löytyvä mediatelakka on myös siirrettävissä.

Mountain käynnisti joukkorahoituskampanjan uudelle modulaariselle mekaaniselle näppäimistölle. Poikkeuksellisen näppäimistöstä tekee juuri modulaarisuus. Näppäimistön mekaaniset kytkimet ovat vaihdettavissa lennosta. Näppäimistössä käytetään Cherry MX -kytkimiä. Erikoisuudeksi voidaan laskea irrotettava numeronäppäimistö, jonka voi halutessaan kytkeä näppäimistön vasempaan tai oikeaan laitaan. Numeronäppäimistöstä löytyy myös kolme pienellä näytöllä varustettua näppäintä, joihin voi määrittää esimerkiksi käytetyimmät pikakuvakkeet.

Näppäimistön ylälaitaan sijoitetusta mediatelakasta löytyy viisi medianäppäintä ja rulla, johon on sijoitettu pieni TFT IPS -näyttö (240×204 pikseliä). Näytön voi määrittää ilmoittamaan äänenvoimakkuutta tai järjestelmätiedot.

Everest-näppäimistöstä tehdään Max- ja Core-versiot. Core-versio sisältää välttämättömät osat, mutta ei esimerkiksi rannetukea, mediatelakkaa ja numeronäppäimistöä. Lisäksi Core-version mukana toimitetaan vähemmän näppäimistön jalkojen korotuspaloja. Max-versio sisältää odotetusti koko kattauksen. Näppäinasettelun puolesta myös pohjoismainen näppäinasettelu on valittavana vaihtoehtona.

Everest Core -version pystyy saamaan edullisimmillaan 99 eurolla. Max-version hinta joukkorahoituksessa on 199 euroa. Mountainin alustavan arvion mukaan joukkorahoitustavoitteen täyttyessä näppäimistöjen toimitukset alkavat tämän vuoden elokuussa.