UUSIMMAT

MSI ja Asus: Kaikkien Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimien muistin tehollista kellotaajuutta ei voi nostaa 14 gigahertsiin

24.01.2020 18:13 | Muropaketin toimitus

Ainakin osa MSI:n ja Asuksen ensimmäisistä AMD Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimista jää ilman korkeampaa muistin kellotaajuutta.

MSI:n edustajat kertoivat yhtiön videolla (noin 20:30 eteenpäin), että ensimmäisiä Radeon RX 5600 XT -näytönohjamia varten yhtiö on saanut nimenomaan 12 gigahertsin teholliselle kellotaajuudelle suunniteltua muistia, joka ei välttämättä toimisi ylikellotettuna.

Valmistaja ei tämän takia halua ottaa riskiä muistin kellotaajuuksien kanssa vaan sisällyttää tiettyjen näytönohjainmallien BIOS-päivitykseen ainoastaan korkeammat grafiikkapiirin kellotaajuudet. Videocardz-sivuston mukaan MSI tosin neuvoi näytönohjaimesta arvosteluja tekeviä kutsumaan Gaming X -mallia suoraan yhtiön uudemmaksi Gaming Z -malliksi BIOS-päivityksen jälkeen. Gaming Z -malli sisältää myös ylikellotetun muistin.

MSI:n toimittamissa Gaming X- ja Mech OC -näytönohjainversioissa pitäisi muutamien viikkojen päästä olla valmiina ylikellotukset sisältävä BIOS-päivitys.

Asus on myös julkistanut uusia RX 5600 XT -näytönohjainmalleja. ROG Strix Top -mallit ovat Asuksella ainoita, jotka sisältävät nopeamman 14 gigahertsin muistin. AMD on alunperin toimittanut myös Asukselle vain 12 gigahertsiin suunniteltua muistia, eikä yhtiö halua ottaa asian kanssa ylimääräistä riskiä.

Muut valmistajat, kuten PowerColor, ASRock ja Sapphire, ovat sisällyttäneet BIOS-päivityksiin myös muistin ylikellotuksen kaikille näytönohjainmalleilleen.

Muropaketin uusimmat