MSI ja Gigabyte esittelivät näkemyksensä GeForce GT 1030 -näytönohjaimesta

19.05.2017 11:20 | Muropaketin toimitus | 499

GeForce GT 1030 -näytönohjaimesta on saatu pian koko kattaus, sillä tunnetuimmat valmistajat ovat jo esitelleet ensimmäiset mallinsa. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat MSI ja Gigabyte.

Gigabyten mallisto käsittää kaksi eri mallia. Vaihtoehdot ovat passiivijäähdytteinen GT 1030 Silent Low Profile 2G ja GT 1030 Low Profie 2G aktiivijäähdytyksellä. Näytönohjaimien kellotaajuudet ovat keskenään identtiset. Gaming-tilassa kellotaajuudet ovat referenssilukemissa, mutta OC-tilassa Base-kellotaajuus nousee 1252 megahertsiin ja Boost-kellotaajuus 1506 megahertsiin. Muistien kellotaajuus on 6008 megahertsiin. Yhdenmukaisuus jatkuu korttien liitännöissäkin, sillä kummastakin kortista löytyy DVI-D- sekä HDMI 2.0b -liitännät. Gigabyte mainitsee tiedotteessaan myös GT 1030 OC 2G -mallin, mutta tarkempia tuotetietoja kyseistä mallista ei tarjota.

MSI suhtautuu NVIDIAn viimeisimpään näytönohjaimeen ilmeisen intohimoisesti, sillä MSI tuo saataville peräti kuusi eri versiota GeForce GT 1030 -mallista. Näistä kolme on varustettu passiivisella jäähdytyksellä ja kolme aktiivijäähdytyksellä. Kaikkien mallien grafiikkapiiriä on maltillisesti ylikellotettu. Base-kellotaajuudeksi on asetettu 1265 megahertsiä ja Boost-kellotaajuudeksi 1518 megahertsiä. Muistien osalta kellotaajuus pysyttelee referenssissä, eli kuudessa gigahertsissä.

Aktiivijäähdytteisistä GT 1030 2G LP OCV1 -malli on varustettu Single-Link DVI-D- ja HDMI-liitännöillä. GT 1030 2G LP OC -kortista löytyy DisplayPort- ja HDMI-liitäntä. Kummassakin näytönohjaimessa jäähdytyksestä huolehtii osan piirilevystä peittävä siili ja pienikokoinen tuuletin. GT 1030 Aero ITX 2G OC -malli on joukon järeimmän jäähdytyksen omaava malli. Kortti on varustettu 80mm tuulettimella. Liitännöiksi ovat valikoituneet HDMI- ja SL-DVI-D -liitännät.

Passiivisesti jäähdytetyissä GT 1030 2GH OC -malli erottuu massiivisella jäähdytyssiilillään, joka peittää alleen koko piirilevyn. Tämä malli ei myöskään yritä peitellä kokoaan, vaan se vaatii kaksi korttipaikkaa. Kahdessa muussa passiivijäähdytteisessä kortissa piirilevy on pienempi, mutta siili kattaa näidenkin tapauksessa koko piirilevyn.

Eroavaisuudet korttien välille saadaan näissäkkin liitännöillä. GT 1030 2GH LP OCV1 -mallissa on HDMI- ja SL-DVI-D -liitännät. Aktiivijäähdytteistä sisarustaan mukaillen, GT 1030 2GH LP OC -mallin liitännät ovat DisplayPort sekä HDMI. Nämäkin mallit vievät kaksi korttipaikkaa, sillä siilin kanssa korttien korkeus on 38 millimetriä.

Korttien toimitukset alkanevat tulevalla viikolla. Hinnat tulevat käytännössä jäämään alle sadan euron.