Uusimmat

MSI ja PowerColor esittelivät tulevia Radeon R9 290X -mallejaan

16.12.2013 17:42 Petrus Laine

AMD:n Radeon R9 290 -sarjan näytönohjainten uusia, kolmansien osapuolien jäähdytysratkaisuihin perustuvia versioita on odotettu jo tovi. Jo esiteltyjen näytönohjainten listaan liittyy nyt MSI:n Radeon R9 290X TwinFrozr 4S Gaming OC ja PowerColorin Radeon R9 290X LCS.

MSI:n Radeon R9 290X TwinFrozr 4S Gaming OC perustuu yhtiön itse suunnittelmaan piirilevyyn ja TwinFrozr IV -jäähdyttimeen. Kortin takapuoli on varustettu lähes koko näytönohjaimen peittävällä tukilevyllä. MSI mainostaa käyttävänsä näytönohjaimessa Military Class 4 -luokan komponentteja ja se on perinteisesti panostanut myös Gaming-sarjan näytönohjainten virransyöttöön normaalia enemmän.

TechPowerUpin mukaan MSI:n uskotaan julkaisevan näytönohjaimen vielä tämän vuoden puolella. Näytönohjaimen hinnoittelusta tai lopullisista kellotaajuuksista ei ole vielä tietoa.

PowerColorin Radeon R9 290X LCS perustuu puolestaan AMD:n referenssipiirilevyyn. Näytönohjaimelle on asennettu tehtaalla valmiiksi EK Water Blocksin EK-FC R9-290X-nestejäähdytysblokin nikkelillä silattu asetyylimuovinen, musta versio. Yhtiö ei ole vielä paljastanut näytönohjaimensa kellotaajuuksia, mutta sen odotetaan julkaisevan sekä Radeon R9 290X LCS -mallin että toisen, yhtiön omaan ilmajäähdytykseen perustuvan mallin myöhemmin kuluvan kuun aikana.

TechPowerUp, MSI Radeon R9 290X Gaming OC Pictured

TechPowerUp, PowerColor Radeon R9 290 LCS Pictured